Központosító
gyűrű

A KÖZPONTOSÍTÓ GYŰRŰK

A kerék rögzítésénél fontos, hogy a kerék a kerékagyhoz képest középre kerüljön, biztosítva ezzel az autó sima futását és a kiegyensúlyozást, a vibráció nélküli forgást.

Az acél keréktárcsák egyféle autóhoz készülnek, azok középfurata mindig az adott autó kerékagy méretéhez készül, annál egytized milliméterrel nagyobb.

A könnyűfém keréktárcsák esetében a gyári alufelnikhez nem szükséges központosító gyűrű, annak középfurata is egyezik a hozzá való autókerék agyának méretével.

Ha más alufelnit szereltetünk autónkra, akkor nagyon gyakran a felni középfurata nem egyezik a kerékagy felfekvési, illesztési átmérőjével, ezért központosító gyűrűre van szükség, hogy a kerék középre kerüljön.

A szükséges központosító (tehermentesítő) gyűrűket két számadattal lehet beazonosítani: ezek az autó pontos típusa, évjárattal, motormérettel (ebből már tudjuk a kerékagy méretét), valamint a másik méretet a felszerelni kívánt alufelni belső központi furatának átmérője adja. A számok milliméter mértékegységben vannak megadva. Pl.: Opel Astra H 1,4I (4×100) agymérete: 56,6 mm, felszerelni kívánt alufelni belső furata 70,1, akkor a szűkítő gyűrű 70,1 mm-ről szűkít 56,6 mm-re

Ózon klíma banner
TPMS banner

Várható időjárás

Tolna
24°
borús égbolt
páratartalom: 58%
szél: 4m/s KÉK
Max 25 • Min 24
28°
K
27°
Sz
27°
Cs
27°
P

Friss hírek!