Szelepek

Szelepek

Különféle szeleptípusok léteznek, azonban mind ugyanazt a célt szolgálják: tömítenek, lehetővé teszik a gumiabroncs levegőnyomásának ellenőrzését és szabályozását. A gumiszelepek magában a kerékpánt furatban tömítenek, a fémből készült menetes szelepekbe a tömítéshez egy kis tömítőgyűrűt helyeznek. A szelep meghibásodása nyomáscsökkenést okozhat. A szelepfurat peremfelülete fontos a tömítés szempontjából és a szelep beszerelésekor szennyeződéstől, rozsdától, valamint sérülésektől mentesnek kell lennie.
A gumiszelepek is öregszenek: ennek jele, hogy egyre több repedés képződik a szeleptesten, ami veszélyes lehet. Nagy sebességnél hatalmas centrifugális erő hajlítja el a szelepet. Egy gumiszelep kb. 20 gramm tömegű, 200 km/h felett azonban 7,5 kg centrifugális húzóerő hat rá. Az öregedő gumiszelepek nem bírják ezt a nagy terhelést, aminek gyakran nem is észlelhető, rejtett levegőszivárgás lehet az eredménye, az ebből adódó következményekkel együtt. Ezért a nagy sebességű gépkocsik kerékpántjain vagy dísztárcsáin szeleptámaszt, vagy fémházas szelepet alkalmaznak.
A szennyeződés, a por és a nedvesség menet közben a szelep finom belső szerkezetében könnyen sérülést okozhat, ezért a szelepsapkának műszaki szempontból alapvető szerepe van, mindig biztosan fel kell csavarni a helyére.

ALLIGATOR DS-P szelepsapka

Guminyomás ellenőrzés és beállítás a szelepsapka lecsavarása nélkül

Egyszerű felszerelés. Csavarja a DS-P szelepsapkát a régi helyére és kész!
A hagyományos szelepsapka helyett, bármilyen szelepre felszerelhető
Nincs szükség további porvédő sapkára
A guminyomás a szelepsapka levétele nélkül, gyorsan ellenőrizhető és beállítható
Csökken a szelepsapka elvesztésének esélye
Nincs többé összekoszolt kéz
A rendszeres nyomásellenőrzés nagyobb biztonságot jelent
Az előírt nyomásérték fenntartásával csökken az üzemanyag fogyasztás és megnő a gumiabroncsok élettartama.

Tekintse meg ezt a videót az Alligator szelepsapka működéséről! 

Ózon klíma banner
TPMS banner

Várható időjárás

Tolna
13°
borús égbolt
páratartalom: 49%
szél: 5m/s É
Max 13 • Min 12
11°
V
12°
H
12°
K
8°
Sz

Friss hírek!